T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / KARAYAZI - Turnagöl Ortaokulu

Turnagöl Ortaokulu

Telefon
05412799539 Duygu Çoban
Belgegeçer
0
WEB
https://turnagolortaokulu.meb.k12.tr
Adres
TURNAGÖL MAH. TURNAGÖL KÜME EVLERİ NO: 47 KARAYAZI / ERZURUM
Vizyon
1 - Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle, yaratıcılığı, yenilikleri destekleyen ve yetiştirdiği özgüveni yüksek bireylerle ülkesini tüm dünyada temsil eden bir okul olmak. 2 - İçinden çıktığı toplum için yaşayan ve üreten yiğitler yetiştirmek 3 - Veli-öğrenci-öğretmen işbirliği ile geleceğe yön veren, başarıya aç, ulusal ve uluslararası alanda yetiştirdiği öğrencilerle model bir okul olmaktır. 4 - Ülkede “İLK” leri ve “EN” leri çıkaran okul olmak. 5 - Paydaşlarının parçası olmaktan gurur duyduğu ve bölgesinde tercih edilen önder bir kurum olmak. 6 - Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde Türkiye’de adından söz ettiren, mezun ettiği her bireyin başarılarıyla Türkiye’nin gurur duyduğu ideal kurum olmaktır. 7 - Mesleki ve teknik eğitimde, bölgesinde ve ülkesinde en saygın ve tercih edilen kurum olmaktır 8 - Sadece bilgiyi paylaşan değil, üreten, bilginin tek otorite olduğu, demokratik ilişkilerin tam anlamıyla uygulandığı bir okul olmak.
Misyon
1 - Bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen, öğrenmeyi öğrenen nitelikli bireyler yetiştirmek. 2 - Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, paylaşımcı, yaratıcı ve pozitif düşünen yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek. 3 - Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz; öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak akademik, mesleki ve teknik eğitim verecek ortamları hazırlamaktır. 4 - Öğrencilerimizi bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirerek mesleğinde en başarılı bireyler haline getirmektir 5 - Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmek 6 - İş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan kalifiye teknik insan gücünün yetiştirilmesi 7 - Öğrencilerimizin yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak akademik, teknik ve mesleki eğitimi verecek ortamları hazırlamak 8 - Öğrencilerini sorumluluk sahibi, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiren, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayan, günün teknolojisini kullanarak mesleki ve teknik eğitim ortamları hazırlayan, alanında tercih edilen kurum olmak. 9 - Eğitim alanındaki yeni yaklaşımları takip eden böylelikle öğrencilerimize kaliteli eğitim sunan farklılıkları zenginlik kabul eden bir mesleki eğitim kurumuyuz. 10 - ………….. Lisesi olarak öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak akademik, mesleki ve teknik eğitim verecek ortamları hazırlamak için varız.
Başarılar
2020 yılından 2023 yılına kadar 8 öğrencimiz nitelikli liselere yerleşmiştir.
Öğretmen :6
Öğrenci :43
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır.
Saatler
08.00-14.10(Normal Öğretim) 14.15-15.40(Destekleme ve Yetiştirme Kursu)
Isınma
Okulumuz kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Lojmanlarda kaloriferin dışında soba ile ısınma sağlanmaktadır.
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Her gün sabah 1 servis gidiş öğleden sonra 1 servis geliş şeklinde ilçeye köy servisi vardır. Bunun dışında taksilerle ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Köyden Erzurum´a araç kalkmaktadır.Erzurum merkeze hafta içi her gün saat 06.00´da gidilmektedir.Köyden araç kalkmadığı takdirde ilçeden saat 07.00 ile 10.00 arasında kalkmaktadır. Cuma günü saat 16.00´da Karayazı´dan araç kalkmaktadır.
Yerleşim Yeri
Köy halkının büyük çoğunluğu geçimini hayvancılıktan sağlanmaktadır. İnternet erişimi 2016 Eylül´den bu yana yol yapımı çalışması sebebiyle tahrip edildiğinden wifi bağlantısı bulunmamaktadır. Okulumuzda internet mevcuttur. Öğretmenlerimiz taşınabilir internet kullanmkatadır. Köy yolu asfalt olduğundan yoğun kar yağışı olduğunda yollar hemen açılmaktadır.Kış şartları zaman zaman ağır geçmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Erzurum merkezine 120 km ve ilçeye 17 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda 85 öğrenci, 10 öğretmen ve 1 okul çalışanı bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Merve POLAT Reşit Karabacak Spor Lisesi(2020) Cihan GÜLCÜ Erzincan Refahiye Fen Lisesi(2021) Yasin KÜÇÜK Ardahan Fen Lisesi(2022) Büşra KÜÇÜK Erzurum Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi (2022) Sümeyye GÜLCÜ-Şiran Fen Lisesi(2022) Zeynep CEYLAN-Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi(2022) Çiğdem Berrak YALÇIN-Oltu Fen Lisesi(2023) Gamze Küçük-Horasan Fen Lisesi(2023)
Sportif Etkinlikler
Okulumuz 27.10.2021 tarihinde atletizm yarışmasına katılmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Erzurum Kitap Akademisi Projesi Erbap(Erzurum Başarıyı Artırma Projesi)
Diğer Hususlar
Okulumuzda taşımalı eğitim yapılmaktadır. 43 öğrencimiz 5 farklı mezradan gelmektedir.
Yazdır